Zaslužite denar s pisanjem bloga!

/Oglas/
Vedno več ljudi ugotavlja, da je bloganje eden od najboljših načinov zaslužka na spletu. Bloganje oz. pisanje bloga zahteva minimalne začetne stroške in ko si sčasoma pridobite večje število zvestih bralcev in naučite, kako monetizirati svoj blog vam bo le-ta nosil dostojen dohodek, tudi če ga ne boste posodabljali pogosto.

zaslužek s pisanjem bloga

Vzpostavitev bloga

Obstaja več načinov, kako postaviti blog. Lahko uporabite WordPress, Blogger ali drugo brezplačno spletno stran, ki bo gostila vaš blog za vas, lahko pa tudi postavite svoj blog na lastni domeni.

Če želite zaslužiti denar z bloganjem, morate imeti popoln nadzor nad vašim blogom in to je nekaj, kar vam brezplačna orodja ne nudijo. Ta vas zavezujejo k svojim pogojem, ki navadno vključujejo, da ne smete promovirati karkoli želite.

Stroški za nakup domene s svojim imenom in vzpostavitev spletnega strežnika za gostovanje vašega bloga vas bodo stali nekaj evrov, koristi pa so veliko večje od teh stroškov. Dobesedno je strošek 20€, strošek, s katerim si kupite neodvisnost.

Ko ste pripravljeni, da postavite svoj blog na spletu, boste morali izbrati dobro temo. Obstaja na tisoče predlog, ki so na voljo brezplačno, na Googlu boste zagotovo našli temo, ki vam ustreza.

 

O čem naj pišem?

Morda najbolj pomembno vprašanje je, o čem naj sploh pišem. Nekateri ljudje pišejo blog o svojem življenju na splošno, o svojem delovnem mestu, svojih konjičkih, o svojih otrocih in kako biti starš, drugi o svetu slavnih, skratka pišemo lahko o čemerkoli, toda za karkoli se boste odločili, mora biti nekaj takega, kar vas zanima. Ne pozabite, da boste pisali o tej temi večkrat na teden in če vas ta tema ne zanima, se bo to odražalo preko vaših objav, kar pomeni, da boste imeli manj bralcev.

Ok, imate temo. Zdaj boste morali začeti pisati vaš blog. Če pogledate nekaj blogov na spletu, boste opazili, da se dolžina člankov razlikuje. Nekateri ljudje napišejo samo odstavek ali dva, ampak, da bi imeli dobre rezultate, boste morali napisati malo več od tega. Okoli 400 do 500 besed dolg članek z veliko informacijami je nekje primerna dolžina članka, nekateri ljudje na drugi strani pišejo predolge prispevke, ki imajo na tisoče besed, kar je je preveč, saj se skoraj nikomur ne da brati tako dolgih člankov.

V bistvu ni pravih pravil, ko gre za bloganje. Sčasoma boste seveda ugotovili, kakšen je profil vaših bralcev ter kakšna tematika jih zanima, najpomembneje je, da boste uživali vi in ​​vaši bralci.

 

Kako ustvariti promet na svoj blog?

Postavili ste svoj blog na spletu in redno objavljate članke. Naslednji korak za zmago je čim več zainteresiranih bralcev. Odličen način za to je, da delite link na čim več socialnih omrežjih, vpišete blog v čimveč imenikov, iskalnikov in podobno. Še en brezplačen način za ustvarjanje prometa je seveda Google, ampak visoke uvrstitve v iskalniku boste dosegli le z unikatno in kvalitetno vsebino (ne kopirajte tujih člankov!), ter povratne povezave iz drugih spletnih strani  (podpis na forumih in pod vsako e-pošto, ki jo pošljete). Ko se resno lotite bloganja, boste ugotovili, da ne potrebujete denarja, da bi ustvarili veliko prometa.

 

Monetizacija bloga

Vse, kar morate zdaj storiti je, da monetizirate svoj blog. Če želite ustvariti nekaj denarja od vseh obiskovalcev, obstaja veliko preprostih načinov, da to storite. Google Adsense je verjetno najbolj znan način, se lahko pridružite brezplačno in prikažete kontekstni oglasi, ki zanima vaše obiskovalce, vi pa dobite plačilo za vsak klik.

Na podoben način lahko tudi oglašujete in priporočate izdelke drugih spletnih trgovin prek affiliate programov, vstavljene v vaš blog in tako zaslužite provizijo od vsakega nakupa od ljudi, ki jih preusmerite v partnerjevo spletno trgovino.

Lahko pa tudi ponudimo oglasni prostor na svojem blogu in zaračunamo prikazane oglase.

Kaj še čakate, začnite pisati svoj blog še danes!

Naslovna slika: https://www.flickr.com/photos/101332430@N03/9681097378/

/Oglas/

error: Content is protected !!