Začnite služiti na Fiverr-ju! Kupujte ali prodajajte storitve za 5$

/Oglas/
Fiverr je eden izmed najbolj zanimivih in fascinantnih spletnih platform za prodajo izdelkov in storitev. Od trenutka, ko se je leta 2010 prvič pojavil je Fiverr postal prava senzacija. Fiverr je znan predvsem po svojem edinstvenem poslovnem modelu, kjer lahko vsakdo kupuje ali prodaja storitve ali izdelke po ceni 5 $.

fiverr

Od svoje ustanovitve je Fiverr občutno rasel in se je razvijal. Lani je tudi uvedel nov prodajni sistem, ki omogoča bolj izkušenim trgovcem zaračunavanje višjih cen za ponujene storitve (do največ 500$). Kljub tem spremembam je večina izdelkov in storitev na Fiverr-ju še vedno 5$. Večina ponujenih storitev na Fiverr.com spada v skupino preprostih nalog, ki jih je mogoče storiti hitro in brez večjega napora. Na primer za 5$ lahko najdete osebo, ki bo lektorirala besedilo, naredila logotip, napisala članek za vaš blog in še mnogo drugih preprostih nalog. Včasih je zanimivo videti, kaj so ljudje pripravljeni narediti za 5$.

Ta poslovni model ima številne prednosti. V prvi vrsti je edinstvena cena storitev, ki pritegne pozornost ljudi. Tako je Fiverr.com v kratkem času postal nekakšna spletna senzacija. Ideja, ki vam omogoča, da kupujete ali prodajate kakršnokoli storitev za 5$ je dosegla fascinanten marketinški uspeh, zahvaljujoč kateremu lahko danes Fiverr ponudi več kot tri milijone storitev. Nekateri ponudniki storitev pokažejo svojo nadarjenost in ustvarjalnost, nekaj storitev je celo zelo domiselnih in kreativnih.

Navsezadnje 5$ ni neki velik denar, tako da je veliko število ljudi pripravljenih plačati za storitve, ponujene na Fiverr-ju. Tako da, če vam lektoriranje, oblikovanje oglasa, vizitke,… ne gre ravno od rok lahko tako prihranite veliko denarja, saj profesionalci za te storitve zaračunajo tudi do 10 ali 20-krat več. Po drugi strani pa, če je delo narejeno slabo izgubite le 5 $.

 

Glavna pomanjkljivost tega edinstvenega poslovnega modela, kjer stane vse le 5$ je, da omejuje zaslužek tistim, ki želijo zaslužiti več denarja. Kot rezultat, veliko kakovostnih inženirjev, marketinških strokovnjakov, grafičnih oblikovalcev, fotografov in drugih strokovnjakov raje ponujajo svoje storitve na drugih platformah, kot so Elance ali freelancer.com, tako da kupci na Fiverr.com lahko izbrajo med storitvami, ki niso najvišje kakovosti, res pa je, da je njihova cena samo 5$!

 

Mislite, da Fiverr kljub nizki ceni ne more zasluži nič?  Seveda lahko. Vsak, ki prodaja na Fiverr.com plača 20% provizije od vsakega posla. Z drugimi besedami, od prodaje storitve v višini 5$, prodajalec dobi 4$, 1$ dobi Fiverr.com.

 

Treba je tudi poudariti, da je spletna stran Fiverr .com tudi neverjetno dobro oblikovana, saj bi pri tako velikem številu ponudnikov in storitev pričakovali nepreglednost, namesto tega je pred vašimi očmi smiselna organizacija in elegantna oblika, ki predstavlja enega izmed največjih predosti Fiverr-ja. Prav vsaka od glavnih kategorij in podkategorij bistveno olajša iskanje želenih storitev.

Odprtje računa in objava oglasa za storitev, ki jih ponujate je neverjetno preprosta in omogoča, da lahko začnete služiti na Fiverr.com skoraj takoj. Z dovolj kakovostnim delom in visokimi ocenami lahko relativno hitro napredujete in tako zaračunavate višje cene za svoje storitve.

/Oglas/

error: Content is protected !!