Veste, kako za bencin odšteti manj?

/Oglas/

Cena bencina vztrajno raste. Proti temu lahko protestiramo, a dokler se nič ne spremeni, ne moremo storiti drugega, kot da poskušamo vsoto denarja, ki jo porabimo za bencin, zmanjšati drugače.

Zmanjšajte težo vozila

Ste si čez vikend privoščili smučanje in ste zato na streho avtomobila namestili kovček za prenašanje smuči? Nikar ga nato ne prevažajte še celo zimo, saj takšna dodatna teža pomeni, da boste med vsako vožnjo porabili več bencina. Iz svojega avtomobila (predvsem se zna marsikaj nabrati v prtljažniku) vzemite vse, česar dan za dnem ne potrebujete.

Izberite najboljšo pot

Preden se odpravite na pot, porabite nekaj trenutkov svojega časa, da razmislite, po kateri poti boste prispeli najhitreje. Izognite se tudi cestam, kjer morate ob nižji hitrosti pogosto menjati prestave. Dobra ideja je še, da včasih preverite, kakšno je stanje na cestah in se tako raje ne odpravite po poteh, kjer so pričakovani zastoji.

Spremenite način vožnje

Ne vozite prehitro. Ko ste na avtocesti, vozite umirjeno, s čim bolj enakomerno hitrostjo. Če boste pospešili in veliko prehitevali, boste morda na cilj prispeli malo hitreje, boste pa tudi porabili občutno več denarja. Pazite tudi, da ne vozite v prenizki prestavi. Tudi tako porabljate več bencina. Ko čakate, motor raje ugasnite.

(vir: cekin.si)

/Oglas/

error: Content is protected !!