To morate vedeti, če imate zaposlitveni intervju

/Oglas/

 

Musk

Elon Musk je ustanovitelj več uspešnih podjetij, med drugim SpaceX in Tesla Motors. Za Business Insider pa je razkril, kakšen pristop uporabi, ko izbira nove sodelavce.

“Ko nekdo pride na razgovor za delovno mesto, ga vprašam, s kakšnimi težavami se je bil prisiljen soočiti v življenju in kako jih je rešil,” pove. “Če je ta oseba res nekdo, ki se zna z njimi spopasti, ko se te pojavijo, na moje vprašanje odgovori na veliko različnih načinov. Če ni, sledi premor. Tako vem, da je pred mano nekdo, ki težav ne zna reševati. Kdor je premagal neko oviro, tega namreč ne pozabi.”

Musk je pri svojih 42. letih milijarder, revija Forbes pa ga uvršča med najvplivnejše ljudi na svetu, tako da njegovih nasvetov vsekakor ne bi bilo pametno zanemariti. Pravi, da se je tudi sam največ naučil, ko je opazoval in poslušal druge ljudi, ki jim je v življenju uspelo. Ravno zaradi tega zanj samo suhoparen življenjepis še ni pokazatelj tega, kar nekdo res zna in zmore.

Source Article from http://cekin.si//clanek/kariera_in_izobrazevanje/to-morate-vedeti-ce-imate-zaposlitveni-intervju.html

/Oglas/

error: Content is protected !!