Spletno založništvo

/Oglas/
Kaj je spletno založništvo?

Spletno založništvo je način hitrega in enostavnega služenja denarja preko interneta. Če imate v lasti spletno stran ali blog lahko z nekaj malega truda prek spletnih oglaševalnih družb na svoje spletno mesto dodate reklamne bannerje in druge oglasne enote. Sistem deluje preprosto. Oglaševalec plača podjetju, podjetje pa vam plača procente od prikaza oglasov na vašem spletnem mestu. V bistvu vam ni treba delati čisto nič drugega kot ohranjati vaš blog ali spletno stran zanimivo in vsebinsko bogato.

Koliko lahko zaslužim?

Zaslužek je odvisen od ponudnika storitve in od števila klikov na vaše oglase. V Sloveniji imamo kar nekaj ponudnikov spletnega založništva, zato tudi drugačen cenik klikov in prikazov.

Kako naj postavim oglase?

Pot do večjega zaslužka je preprosta. Bolj, ko bo vaša stran zanimiva in vsebinsko bogata, več obiskovalcev bo pritegnila in več obiskovalcev pomeni več možnosti za klike na oglase. Pomembno je tudi kako uvrstite oglase v svoje spletno mesto. Če je na vaši strani več oglasov kot dejanske vsebine bo to odvrnilo mnogo obiskovalcev. Če pa oglase postavite na mesta, kjer ne motijo dejanske vsebine strani to ne bo motilo obiskovalcev.

V blogu je najboljše dodati oglasni banner kot podpis pod vsakim člankom in kot oglasni banner v strankih elementih bloga. Izbirajte le take velikosti oglasov, ki se bodo lepo vklapljale v okolje vašega bloga.

Za na spletno stran pa je dobro uvrstiti oglase na vrh in na dno vsake spletne strani. Oglasi med besedilom estetsko škodijo spletni strani, prav tako tudi preveč oglasov.

Eden izmed glavnih je Google Adsense, sledijo pa mu Httpol, Adpartner in ostali.

(vir: zasluzeknanetu.blogspot.com)

/Oglas/

error: Content is protected !!