Račun, ki je pretresel svet

/Oglas/
Račun

To se vam lahko zgodi v ZDA. V vašem primeru pa bi pravzaprav plačali celo več . Kar neverjetnih 55.029,31 dolarjev ali 40.021,31 evrov. Razliko je v primeru Američana namreč krila zavarovalnica. A dvajsetletnik, ki je na spletni strani Reddit objavil račun, je bil nad stroški še vedno precej šokiran. Pretresene pa so bile tudi reakcije, ki so prihajale z vseh strani sveta.

“Nisem se zavedal, koliko stane zdravstvena oskrba v ZDA, dokler nisem imel oktobra vnetje slepiča,” je zapisal Američan. Za operacijo, anestezijo in eno nočitev mu je bolnišnica pošteno zaračunala. Čeprav je njegovo zdravstveno zavarovanje krilo večino zneska, pa je komaj dvajset let staremu fantu za poseg, ki je bil zanj življenjsko pomemben, še vedno ostal precej visok račun. Bolnišnici mora odšteti 11.119,53 dolarjev ali 8.086,93 evrov.

Račun

Po poročanju portala The Huffington Post gre v tem primeru tudi za težavo, da v ZDA različne bolnišnice za isti poseg zaračunajo precej različno vsoto denarja. “Veriga bolnišnic, v eni izmed katerih se je znašel tudi Američan, ki je objavil svoj račun, je zaradi svojega pretiranega zaračunavanja storitev že morala plačati kazen v višini 46 milijonov dolarjev (33 milijonov evrov),” so zapisali. A jih ta očitno ni zaustavila. Portal je bolnikom poleg tega svetoval, da vedno dobro pregledajo račun, ki so jim ga izstavili, ter po potrebi pokličejo zavarovalnico ter zahtevajo pojasnilo, zakaj ti nečesa ne krijejo. Veliko krat naj bi se namreč zgodilo, da naj bi šlo za “napako.” “Zahtevajte, da vam povedo člen, po katerem nečesa niso dolžni kriti,” poudarjajo pri The Huffington Post. “Ne plačajte, dokler se ne prepričate, da je račun pravilen.”

Račun

Preberite si tudi, kaj je ceneje: grad ali parkirišče. Resnica vas lahko preseneti.

Source Article from http://cekin.si//clanek/zavarovanja/racun-ki-je-pretresel-svet.html

/Oglas/

error: Content is protected !!