Plačilni procesorji ali e-denarnice

/Oglas/

Prvi korak pri služenju na internetu je odprtje brezplačnih računov pri spletnih bankah oziroma internetnih plačilnih procesorjih.

Brez teh si namreč ne boste mogli nakazati denarja. Nekateri programi pa že ob registraciji zahtevajo podatke o vaših računih pri spletnih bankah.

Vsi plačilni procesorji v osnovi delujejo po enakem principu. Denar nanje in iz njih je potrebno nakazati preko t.i. menjalnic (e-Currency Exchangers) ali pa kar preko kreditne kartice oz. vašega bančnega računa. V zadnjem času so začele nekatere boljše spletne banke same ponujati svoje debetne kartice, kar pomeni, da lahko na internetu zasluženi denar dvignete na katerem koli bankomatu oziroma s tako kartico plačate katero koli storitev.

Spodaj smo vam pripravili izbor najboljših plačilnih procesorjev oz. spletnih bank. Priporočamo, da si ustvarite računa na prav vseh, ter si podatke zapišete ter shranite nekam na varno.

 

PayPal

paypal

PayPal.com ponudnik varnega e-plačevanja s kreditnimi karticami; možnost za slovenske spletne trgovine in posameznike. Storitev, ki zagotavlja varno online plačevanje v realnem času (online avtorizacije plačilnih, kreditnih kartic) dostopna tudi v Sloveniji. PayPal je podjetje (v lasti eBaya) ki se uporablja za anonimno, hitro in varno poslovanje – on-line plačila in sprejem plačil na Ebay-u, Amazon in drugih internetnih trgovinah.

Provizija za prejem nakazila:

3.4% + €0.35 

Provizija za prejem plačila (poslovni račun): 

1.9% do 3.4% + €0.35 

ODPRI BREZPLAČEN RAČUN TUKAJ

Skrill (MoneyBookers)

skrill moneybookers

Moneybookers je spletna banka – spletna denarnica – plačilni procesor. Na voljo so nam različne metode pologov in dvigov. Možno je tudi direktno prejemanje in pošiljanje denarja drugih Moneybookers uporabnikov in podjetij, ki uporabljajo Moneybookers sistem. Kot smo že omenili, pa Moneybookers izdaja tudi debetno kartico MasterCard.

Skrill mastercard

Ko si ustvarimo račun in nanj položimo najmanj 10€, se logiramo v Moneybookers, kliknemo “My MasterCard”, izpolnemo podatke, poskrbimo za dokumente in kartico nam bodo poslali na dom. Letna članarina znaša 10€, dvig denarja na bankomatu 1.8€, provizija za plačevanje v drugi valuti znaša 1.99%, vse ostalo pa je brezplačno (npr. plačevanje v trgovinah). Dnevni limit za porabo v trgovinah inspletnih nakupih je 1000€, za dvige na bankomatu pa 250€. Kartica je debetna, kar pomeni da so nam razpoložljiva le sredstva ki jih imamo na moneybookers računu (ne moremo iti v minus). 

Provizija za nakazovanje denarja:

1% (max. 10€)

Prejem denarja: 

BREZPLAČNO

ODPRI BREZPLAČEN RAČUN TUKAJ

 

Neteller

neteller

Neteller  je internetna banka – plačilni procesor, ki nam ponuja kar nekaj možnosti za poslovanje:
Omogoča prenos sredstev med Neteller uporabniki: za nakazila med sorodniki, plačila izdelkov prek malih oglasov, …
Omogoča kupovanje pri ponudnikih izdelkov in storitev, ki podpirajo Neteller sistem: za plačila v spletnih trgovinah, …
Brezplačno (poštnina 10$) si pridobimo MasterCard kartico: za plačevanje v trgovinah – POS terminalih, za plačevanje v spletnih trgovinah, dvigovanju gotovine na bankomatih, za verifikacijo Paypal računa, …
Omogoča prejem denarja: od drugih uporabnikov in podjetij
Omogoča nakazila denarja na naš TRR: zaslužek prenesemo na naš transakcijski račun

Neteller Net+ Mastercard

Potrebujemo brezplačni extended račun, ter zahtevamo kartico. Izdaja kartice je brezplačna, prav tako ni nobenih članarin. Plačevanje na POS terminalih je brez provizije, za dvig gotovine na bankomatu pa plačamo 4€.

Provizija za prejem nakazila / nakazovanje: 

BREZPLAČNO (2,95% v primeru menjave iz druge valute) 

ODPRITE BREZPLAČEN RAČUN TUKAJ

SolidTrustPay

SolidTrustPay_Logo

SolidTrustPay je spletna banka ustanovljena leta 2006 v Kaliforniji, ki je letos doživela tudi celostno prenovo. SolidTrustPay (STP) je čedalje bolj priljubljen v svetu internetnega zaslužka, saj omogoča enostaven polog denarja preko kreditne oz. debetne kartice ter njihov Mastercard za dvig denarja na bankomatu. Kartica sicer stane 85$, vendar zraven dobite še brezplačen bančni offshore bančni račun, ki je vezan na vašo debetno kartico, kar pomeni, da ni omejitev glede stanja na računu ter varnosti denarja. 

SolidTrustPay Mastercard

Provizija za prejem denarja (osebni račun):

1.5% + $0.20

Provizija za prejem denarja (corporate):

3.5% + $0.50 

Provizija za prejem denarja (poslovni račun):

2.5% + $0.30 

Provizija za prejem denarja (micropayments):

2.5% + $0.30 

ODPRI BREZPLAČEN RAČUN TUKAJ

Payza

payza

AlertPay je družba s sedežem v Kanadi. Ustanovljena je bila 19.6.2005. Je online plačilnih storitev in je precej podobna Paypal-u. Od maja 2012 naprej se AlertPay imenuje Payza. Po mnenju večine uporabnikov je Payza (AlertPay) popolna storitev, ki nudi vse rešitve za plačilne potrebe na enem mestu. Payza (AlertPay) je znana po tem, da je inteligentna, varna, zanesljiva in – kot že prejšnje ime pove – pozorna. Internetni plačilni procesor je opremljen s SSL-enkripcijo, da ohranja vaše osebne podatke na varnem in da zagotavlja najnižjo možno tveganje za svoj račun. Vsakdo, ki ima email naslov lahko preko Payze (AlertPay-a) pošilja in prejema denar. Nakazilo sredstev na račun je mogoče preko bančnega nakazila ali preko kreditne kartice. Prenos denarja je tudi zelo hiter. Payza (AlertPay) ponuja svojim uporabnikom dve vrsti računov: osebni račun in poslovni račun.

Provizija za prejem denarja (osebni račun): 

2.50 % + €0.25 

Provizija za prejem denarja (poslovni račun): 

2.50 % + €0.25 

ODPRI BREZPLAČEN RAČUN TUKAJ

OkPay

okpay

Novejši a nič manj popularen plačilni procesor Okpay ponuja možnost prenosa vaših sredstev iz vedno več programov na njihovo kartico, ki deluje v sistemu Mastercard. 

OKpay debetna kartica

Provizije so dokaj nizke. Firma je stacionirana na Britanskih deviških otokih (British Virgin islands) kartica mastercard pa je izdana pri ustanovi na Cipru in stane 15$ (poštnina). OKpay odlikuje tudi zanimiv uporabniški vmesnik ter nizke provizije.

Provizija za prejem denarja: 

0,5% (max. 2,99$)

ODPRI BREZPLAČEN RAČUN TUKAJ

PerfectMoney

perfectmoney

 

Še en izmed najpopularnejših plačilnih procesorjev je PerfectMoney. Posebnost tega procesorja je, da ponuje polek standardnih podračunov v $ in € še račun v zlatu. PerfectMoney (PM) je z zaprtjem LibertyReserve-a spremenil pogoje poslovanja in sicer ne dovoljuje več uporabnikov iz ZDA.

Provizija za prejem denarja (verificiran račun): 

0,5%

Provizija za prejem denarja (neverificiran račun): 

1,99%

ODPRI BREZPLAČEN RAČUN TUKAJ

 

Viri:

http://pay-pal-slovenija.blogspot.com/
http://moneybookers-slovenija.blogspot.com/
http://netellerslovenija.blogspot.com/

/Oglas/

error: Content is protected !!