Pisanje člankov kot dodaten zaslužek ali delo od doma

/Oglas/

Veliko slišimo o tem, kako veliko ljudi služi s pisanjem člankov , vendar se postavlja vprašanje kako, saj med zaposlitvenimi oglasi ne zasledimo tovrstnega dela. Kako deluje? Kje lahko najdem taka delovna mesta?  Koliko lahko zaslužim? Kakšne so kvalifikacije, ki se zahtevajo? Vse o tem preberite v nadaljevanju.

pisanje člankov

Večino spletnih strani obiskujete zaradi njene vsebine, kajne? Vendar vsa vsebina ni napisana s strani lastnika spletne strani, ampak s strani zunanjih sodelavcev, pa naj bodo to profesionalci, blogerji ali kdorkoli, ki se s tem ukvarja kot freelancer oz. svobodnjak.

 

Kje najti zaposlitev kot pisec člankov?

Prvič, za velik del spletnih strani morate imeti dobro znanje angleščine, saj je največje povpraševanje po člankih v angleškem jeziku (kar je logično, glede na dejstvo, da stran v angleščini doseže največji del občinstva). Za začetek bomo rekli nekaj o pisanju v slovenskem jeziku. Seveda lahko najdete to vrsto dela tudi v Sloveniji, vendar morate vedeti, kje iskati. Veliko lastnikov spletnih strani išče pisce člankov za t.i. SEO namene, katerih namen je predvsem boljše rangiranje v spletnih iskalnikih in ne gre za kvalitetnejše članke, torej je tudi plačilo nekoliko nižje (cca. 1-3 cente na besedo), nekateri spletni portali potrebujejo kvalitetnejše članke, za kar boste dobili tudi do 7 centov na besedo. Najenostavnejši način za iskanje tovrstnega dela je, da objavite oglas na katerem izmed nišnih forumov ali pošljete email lastnikom spletnih strani, katerih tematika vam je blizu. Po drugi strani pa lahko tudi zaženete vašo spletno stran ali blog, o čemer smo govorili v enem izmed prejšnjih člankov.

Če pa razmišljate o pisanju člankov v angleščini, obstaja veliko spletnih strani, kjer lahko najdete take projekte (freelancer.com, iWriter.com, elance.com,…). Članki so najpogosteje potrebni za SEO, oglaševanje, bloge in podobno, včasih pa boste morali opraviti nekaj raziskav, preden začnete pisati članek. Takšni članki seveda prinesejo višje plačilo.

 

Kakšne kvalifikacije potrebujem? 

Naslednje vprašanje, ki se pogosto pojavi je: če je potrebna kakšna kvalifikacija, zakaj to ne delajo vsi brezposelni? Odgovor lahko najdemo v prejšnjem vprašanju. V resnici je skoraj edina kvalifikacija polek dobrega znanja slovnice, ključno znanje angleščine. Dober članek je vedno bolje plačan, razen, če gre za SEO članek in je plačilo en dolar na članek. Če pišete za en dolar na članek, za katerega potrebujete pol ure, delo ni vredno. Po drugi strani pa, za dobro raziskane, slovnično pravilne članke lahko dobite veliko več denarja. Torej, če mislite, da boste za na hitro napisan članek, poln slovničnih in pravopisnih napak dobro zaslužili se motite, saj tako pisanje člankov za vas ne bo donosen posel.

 

Koliko lahko zaslužim? 

Najbolj pogosto vprašanje je seveda, koliko lahko zaslužim? Kot je navedeno zgoraj, je cena na članek odvisna od veliko kriterijev. Če je stranka pripravljena dati veliko denarja za članek, to pomeni, da pričakuje izjemno kakovost članka. Po drugi strani pa, če stranka ponuja en dolar za članek je jasno, da izdelek ne bo zelo kvaliteten. Če ste sposobni pisati članke visoke kakovosti, boste vedno našli stranke.

 

Naslovna slika: https://www.flickr.com/photos/crdot/

/Oglas/

error: Content is protected !!