Nič ne pride samo od sebe, ali ne moreš zadeti na loteriji, če ne kupiš srečke!

/Oglas/
Če je nekomu usojeno, da bo bogat, in je to neizpodbitno, potem mora le čakati, da mu »posel stoletja«, denar, življenjski partner, zdravje…padejo z neba?
Veliko ljudi razume usodo kot nekaj statističnega: kakor je zapisano v zvezdah, tako se bo zgodilo, in jaz nimam pri tem nič. Popolnoma razumljivo je, da se je iz tega razvil pasivni odnos do življenja: ljudje le čakajo na »ugodno usodo«. Tako preživijo leta in leta, na koncu pa ugotovijo, da v vsem tem času niso doživeli pravzaprav ničesar. Življenje so skoraj prespali – služba, kosilo, počitek, gostilna in prijatelji, večerja, družina in TV – pa je konec  dneva. Naslednji dan isto, pa še naslednji. Ob vsem tem jih spremlja nenehni boj za plačo in preživetje, ki da človeku dokončno potrditev, da »mu ni usojeno, da bi živel dobro«.
Gre za proces, v katerem se je treba najprej »osvoboditi pritiskov vsakdana«, da se lahko sploh sprostimo in tako uvidimo, kaj si želi naša duša. To je pa mogoče le takrat, ko nismo obremenjeni z vsakdanjim delom, skrbmi in podobnim.
Dejstvo je, da si žejen najbolj želi vode…ne pa denarja ali slave. Ravno tako si nekdo, ki naprimer, doživlja vsakodnevno službo kot pekel, poleg tega pa mu ne prinaša niti dovolj denarja za poravnavo tekočih finančnih obveznosti, najbolj želi najti novo delovno mesto, kjer se bo bolje počutil in nekoliko več zaslužil.
Ko na primer, tej osebi omenjamo »življenjsko poslanstvo«, nas bo samo čudno gledala. Enako kot nas bi čudno gledala na primer Mati Terezija, če bi ji v časih njenega brezpogojnega delovanja ponudili »zelo dobro plačano delovno mesto«.
Torej se ljudje nahajamo na različnih »stopnjah«, od česar je odvisen naš pogled na življenje; pa tudi cilje imamo prilagojene temu. Kako lahko to preverimo? Zamislimo si, da na loteriji zadenemo največji dobitek… in s tem v trenutku rešimo večino trenutnih problemov, s katerimi se ukvarjamo.
Ali ne bi življenje dobilo popolnoma drugega smisla?

(vir: zaposlitevoddoma.blogspot.com)

/Oglas/

error: Content is protected !!