Nevrologi poznajo skrivnost uresničitve novoletnih zaobljub

/Oglas/
Novoletne zaobljube

Nevrologi so zdravniki, ki se ukvarjajo z delovanjem možganov. Spodnja tabela pa prikazuje, kakšen je po njihovem mnenju najboljši način, da se novoletnih zaobljub res držimo. Najprej moramo določiti nekaj, kar nas bo spomnilo na cilj, ki bi ga radi dosegli. Če želimo večkrat mesečno telovaditi, pustimo športne copate na vidnem mestu. Ti nas nato spomnijo, da moramo na telovadbo. Da bi se tega res navadili, pa si moramo določiti še nagrado, v kateri bomo po opravljeni vadbi lahko uživali.

Znanstveno gre za proces usvajanja nove navade. Najprej nas mora nekaj spomniti, nato moramo biti za to, kar smo naredili, nagrajeni. Če uživamo že v samem športu, se nam tega ne bo težko lotiti. Če fizične aktivnosti ne maramo, si je koristno določiti, da bomo le v primeru, da odidemo v telovadnico, lahko gledali določeno nadaljevanko ali pojedli najljubšo sladico. Ko vas določena nagrada več ne veseli, pa jo takoj zamenjajte. Sčasoma bo vse skupaj postalo rutina in tako boste imeli največ možnosti, da se nečesa, kar ste si zaobljubili, res držite.

Tabela

Source Article from http://cekin.si//clanek/kariera_in_izobrazevanje/nevroloska-razlaga-kako-se-drzati-novoletnih-zaobljub.html

/Oglas/

error: Content is protected !!