Mnogi še kar ne morejo verjeti …

/Oglas/
Ronaldo

Preberite si, kakšne so plače največjih zaslužkarjev v evropskem nogometu. Kar težko je verjeti za kakšne zneske gre, mar ne? Podatke so zbrali nogometni navdušenci, ki pišejo za stran richestfootballclubs.com.

10. Philipp Lahm

Nemec je kapetan Bayerna in nemškega nacionalnega moštva. Njegova plača je skoraj deset milijonov evrov.

9. Zlatan Ibrahimović

Zlatan sedaj zadeva gole za PSG ali Paris Saint-Germain. Zaslužil pa naj bi kar 13,8 milijonov evrov.

8. Yaya Touré

Afričan igra za Manchester City in zasluži 12,1 milijona evrov na leto. Ker je njegovo moštvo zelo uspešno, s strani sponzorjev dobi še okoli 1,8 milijonov evrov.

Pasica

7. Fernando Torres

Torres je igralec moštva Chelsea. Njegova plača naj bi znašala 12,2 milijonov evrov, še 2,2 milijončka mu navržejo sponzorji.

6. Sergio Aguero

Argentinec je s klubom Manchester City podpisal pogodbo, po kateri na leto prejme skoraj 12 milijonov evrov. Zaradi sodelovanja s sponzorji jih zasluži še 2,5.

5. Wayne Rooney

Lansko leto si je Anglež prislužil 17,8 milijonov evrov. Njegova plača je čedalje večja in trenutno znaša 12,5 milijonov evrov, ostalo je v svojo denarnico pospravil zaradi sodelovanja s sponzorji.

4. Samuel Eto’o

Igralec, ki se je rodil v Kamerunu, je igral za nogometni klub Anzhi Makhachkala. Gre za ruski klub, ki mu je izplačeval naravnost astronomsko plačo, ki je znašala kar 21 milijonov evrov. S sponzorskimi pogodbami je zaslužil še 2,9 milijonov evrov. Sedaj je pričel igrati za Chelsea.

Messi

3. David Beckham

Nogometno ime, ki je znano tudi tistim, ki o tem športu ne vedo ničesar. To je razlog, da je z nogometom David lansko leto zaslužil le 6,6 milijonov evrov, a toliko več s sponzorskimi pogodbami. 27 milijonov evrov so mu izplačala najrazličnejša podjetja.

2. Cristiano Ronaldo

Portugalec je eden glavnih igralcev Real Madrida, njegova plača pa znaša 15 milijonov evrov. A še dvakrat toliko pobere od svojih sponzorjev.

1. Lionel Messi

Na prvem mestu je še en nogometaš, ki ga lahko spremljate v španskem kraljevem pokalu in ravno tako velja za enega najboljših igralcev na svetu. Zasluži 15,6 milijonov evrov, tako kot Cristianu mu še dvakrat več navržejo sponzorske pogodbe. Kar težko bi si predstavljali, da mu bo denarja kdaj zmanjkalo.

Source Article from http://cekin.si//clanek/kariera_in_izobrazevanje/mnogi-se-kar-ne-morejo-verjeti.html

/Oglas/

error: Content is protected !!