Kako zaslužiti denar na spletu s pomočjo ClickBank affiliate omrežja?

/Oglas/

Kako zaslužiti na spletu je vprašanje, ki si ga dandanes postavlja vedno večje število ljudi, zato si bomo danes podrobneje pogledali enega izmed najpopularnejših načinov zaslužka na spletu s pomočjo ene od največjih svetovnih affiliate mrež na svetu, ClickBank. ClickBank je affiliate oz. partnersko omrežje, kjer lahko zaslužite provizijo od prodaje digitalnih izdelkov. In kaj je najboljše? Provizijo dobite takoj, saj stranka lahko izdelek prenese takoj po plačilu.

 

Prva stvar, ki jo morate storiti je, da se registrirate. Registrirate se lahko popolnoma brezplačno na: www.clickbank.com.

Bodite prepričani, da ste vnesli pravilne podatke, še posebej ime prejemnika plačila. Ime prejemnika plačila je ime, ki bo natisnjeno na čeku. Ko ste se registrirali se lahko prijavite v vaš ClickBank račun, kjer se vam bodo prikazale dnevne in tedenske prodaje, statistika obiska, zaslužki in ostali podatki. Naslednji korak je izbira produkta za promocijo. Kliknite na zavihek “Marketplace” in začnite z iskanjem izdelkov, ki jih želite oglaševati. Pomembno je, da izbirate donosne niše in donosne izdelke s pomočjo raziskave ključnih besed. Ponudba je res bogata in prav gotovo lahko vsakdo najde tisto, kar ga zanima.

Vendar pa moramo omeniti še eno zelo pomembno stvar, in to je, da če se boste odločili za prodajo ClickBank izdelkov, morate tudi sami kupiti ta izdelek. V nasprotnem primeru bo zelo težko doseči dobre rezultate, saj ne boste vedeli, kaj sploh prodajate.

Zakaj? Pomislite … kako boste prodajali npr. E-knjigo o kuhanju, če nimate pojma, kaj sploh vsebuje? Lahko imate srečo in prodate eno ali morda celo nekaj izdelkov, vendar pa ta teorija ne drži vode. Zainteresirane stranke bodo kmalu začele spraševati o prednostih, slabostih, opisu in podobno o izdelku, ki ga prodajate, zato morate vedeti, kaj prodajate.

 

Ne boste obogateli čez noč! 

Kdor misli, da bo s prodajo ClickBank izdelkov na hitro obogatel se moti. Ravno nasprotno, to delo je delo, kot vsako drugo in je treba vložiti veliko časa in truda, da boste začeli služiti.

Šele ko boste to dosegli, boste razumeli, kako zaslužiti denar na spletu in boste spoznali, da je to mogoče. Takrat boste dobili “krila” za nadaljnje delo. Sčasoma boste pridobili dovolj izkušenj in naredili nekaj uspešnih kampanj, ki jih boste samo ponavljali. Tako bo vaš posel nastavljen na “avtopilot”, kar je absolutno največja prednost tega dela, saj v tem primeru dobesedno služite tudi medtem ko spite ali pa ste v gledališču. Ampak, še enkrat, do točke je zelo dolga pot in veliko trdega dela, ogromno truda, želje in volje, vendar ne obupajte in poskušajte znova in znova. Tudi v tem poslu, tako kot v vsakem drugem, pa tudi v življenju vam opuščanje vam ne bo prineslo željenih rezultatov. Samo pomislite, kolikokrat ste kot otrok padli s kolesa, vendar ste vztrajali, dokler se ga niste naučili voziti. Vsakič, ko si želite, da bi uspeli v tem poslu, ne pozabite na ta primer in spet se spet “vsedite” na kolo.

Kako začeti?

Registrirajte se na forumih na temo zaslužka na internetu, internet marketinga, dela na domu, affiliate marketinga, kako narediti spletno stran,… in v nekaj mesecih boste pridobili nekaj znanja, ki vam bo pomagalo začeti v affiliate marketingu. Če le imate voljo se boste vsak dan naučili nekaj novega. To znanje vam bo v veliko veselje in po določenem času boste lahko celo prek forumov in blogov svetovali drugim, kako zaslužiti na internetu.

 

Priporočamo tudi branje naslednjih člankov, ki so neposredno povezani s temo affiliate marketinga:

Kaj so affiliate oz. partnerski programi in kako lahko zaslužim z blogom
Zaslužite denar s pisanjem bloga! 
Vodič: Kako narediti spletno stran z WordPress 

 

/Oglas/

error: Content is protected !!