Kako začeti s prodajo izdelkov na eBay-u?

/Oglas/
V zadnjem času se veliko ljudi odloča za prodajo (tako rabljenih, kot novih stvari) na eBay-u, zato smo se odločili napisati kratek članek o tem, kako začeti prodajati na eBay-u in tako novim eBay prodajalcem precej olajšati začetek prodaje.

303284582_26b443535f_z

V tem vodiču boste izvedeli, kaj je potrebno, da lahko začnete s prodajajo na eBay-u, celoten proces ustvarjanja računa, proces vzpostavitve prve dražbe oz. oglasa ter celoten proces dostave proizvoda na naslov stranke, kot tudi zelo pomembne informacije, ki jih morate vedeti kot začetnik in jih mnogi zamolčijo.

Kako začeti prodajati na eBayu?

Da bi lahko začeli prodajo ali preprodajajo izdelkov na eBay-u, potrebujete naslednje:

1.) Odpreti morate račun prodajalca (brezplačno),
2.) kreditno ali debetno kartico,
3.) PayPal račun.

86637912_9ca71b64c4_z

Če imate vse našteto, sledite tem korakom …

1.) Pojdite na www.eBay.com.

2.) Če ste nov uporabnik, kliknite na »Register« oz. registracija oz. če ste že registrirani, kliknite na »Log in« oz. prijava  ter se prijavite s svojimi uporabniškimi podatki.

3.) Kliknite na »sell« oz. prodaja  na vrhu zaslona in odprla se bo začetna stran za prodajalce. Vpišite ime izdelka, ki ga želite prodati ali EAN kodo (številka črtne kode).

4.) Nato se odpre se nova stran in sledite korak za korakom navodilom, kako ustvariti dražbo oz. oglas…

5.) Ko ste končali, izpolnite podatke o vaši dražbi oz. oglasu in kliknite “Save and preview” na dnu zaslona.

6.) Nato se bo odprla nova stran, kjer boste lahko videli, kako bo izgledal vaš oglas na spletni strani eBay. Če ste zadovoljni z videzom, kliknite »next« oz. naprej, če želite oglas urediti kliknete “edit” oz. uredi.

7.) Če ste se že prodajali na eBay-u, bo vaš oglas samodejno oddan. Če prodajate prvič, se bo odprla nova stran in samo kliknite »next« oz. naprej.

8.) Preverite podatke vašega računa in ko ste prepričani, da ste vse pravilno vnesli kliknite “next” oz. naprej”.

9.) Sedaj bo ledilo preverjanje vaših podatkov s strani eBay-a, ki traja minuto ali dve. S klikom na “Call Me Now” gumb boste morali preveriti telefonsko številko. Takoj zatem vas bo poklical odzivnik, ki vam bo povedal vašo kodo za prevrjanje, nato samo vpišite to kodo v ustrezno polje in kliknite »next« oz. naprej. Telefonsko številko lahko tudi preverite s kratkim SMS sporočilom. Zdaj se boste morali ponovno prijaviti na eBay z vašim uporabniškim imenom in geslom.

10.) Izberite način plačila, s katerim boste plačali eBay provizije za prodajo svojih izdelkov. Svetujemo, da izberite PayPal, saj je najenostavnejši in nato še enkrat kliknite »next« oz. naprej.

11.) Potrdite pogoje uporabe PayPal in če se strinjate,  kliknite na “I agree” in bo odprlo se vam bo novo okno, kjer imate še enkrat možnost pregledati svoj oglas. Ko ste zadovoljni, kliknite na gumb “Place ad”.

12.) Sedaj je vaš oglas objavljen na eBay. Za več informacij kliknite na “My eBay”.
OPOMBA: Vedno pozorno sledite vašemu oglasu, saj lahko potencialni kupci pogosto zastavljajo vprašanja pred nakupom. Vedno odgovorite na vsa vprašanja v najkrajšem možnem času in zelo prijazno.

13.) Ko pride do prodaje, boste prejeli e-poštno obvestilo o prodaji. Nato kliknite na “My eBay” in nato na “»sold« oz. prodano”, da preverite, kaj ste prodali in po kakšni ceni. Račun samodejno pripravi in pošlje stranki PayPal samodejno.

14.) Ko kupec plača, na email dobite obvestile od PayPal-a. Takoj pojdite na PayPal, vpišite vaš e-poštni naslov in geslo, da se prijavite v vaš PayPal račun. Če je vse v redu, bi morali videti znesek, zmanjšan za znesek PayPal provizije. Iz varnostnih razlogov ponavadi PayPal zaklene denar za 30 dni, po 30 dneh lahko denar dvignete.
15.) Ko prodajate morate vedno imeti v mislih, da prodan izdelek pošljete v roku, ki ste ga navedli v oglasu. To je zelo pomembna informacija in jo je treba dosledno upoštevati. Prav tako morate izdelek pred pošiljanjem tudi karseda dobro zapakirati, da se prepreči poškodbe med transportom do stranke.

Ko izdelek pošljete, pojdite na “My eBay” in kliknite “Sold”. Nato kliknite na “Več dejanj” na desni strani zaslona, in nato kliknite “Mark as shipped” oz. označi kot poslano, da kupca obvestite, da je bil izdelek poslan. Če imate kodo za sledenje oz. tracking number ga vnesite, da stranki omogočite sledenje pošiljke.

POMEMBNE INFORMACIJE

Zdaj, ko poznamo postopek prodaje na eBay-u, naj vas opozorimo na nekaj zelo pomembnih informacij in pravil prodaje na eBay-u. Najprej se prepričajte, da ste pozorno prebrali in razumeli pogoje uporabe. Res, da so zelo obsežna in poleg tega so lahko precej zmedeno napisana. Prodaja na eBay-u ni tako enostavna, kot mogoče izgleda na prvi pogled.
Bodite prepričani, da ne priključite na primer dva ali več uporabniških imen na isti PayPal račun. Čeprav ne takoj, vam eBay lahko izbriše vse račune, povezane z enakim PayPal računom! Torej, če želi še kdo v vaši družini prodajati na eBayu, si naj vsak ustvari ločen PayPal račun.
Sprva bo vaš račun prodajalca omejen na 10 dražb oz. oglasov ali 500 $ na mesec (odvisno kaj dosežete prej). Sčasoma se ta meja lahko poveča. Včasih eBay sam poveča omejitev, včasih jim boste morali poslati email ali jih poklicati in prositi za povečanje limita. V tem primeru bodo od vas zahtevali, da jim pošljete kopije osebnih dokumentov in računov za blago, ki ga prodajate.

Super pomembno! 

Nikoli, ampak res NIKOLI ne poskušajte zavajati kupcev na kakršen koli način. Morda vam bo enkrat uspelo, ampak prvič in zadnjič. Najbolj pomembna stvar na eBayu je mnenje vaših strank oz. feedback, ki mora seveda biti pozitivno. Čimveč, ko imate pozitivnih povratnih informacij od zadovoljnih strank, tem bolj se bo vaš položaj na eBay-u okrepil.

Torej, poskusite vsak izdelek pravilno in točno opisati ter dodajte resnične slike. Če boste vseeno imeli težave s strankami (in verjemite nam, da jih boste imeli), je najboljše, da izpolnite želje kupca, tudi na račun izgube tistih nekaj $, ki vam lahko pokvarijo ugled.
OPOZORILO! 
Na koncu vas moramo opozoriti, da eBay v veliko večji meri ščiti kupce kot prodajalce. To je največji razlog za njegovo nepriljubljenost med prodajalci. Ne bodite presenečeni, če vam bodo nenadoma ukinili račun prodajalca, saj se to zelo pogosto zgodi brez kakršnega koli pojasnila !!!

V bistvu boste dobili razlago v stilu “Žal nam je, vendar nismo zadovoljni z vašim načinom prodaje.” ali kaj podobnega. Če opazite, da je vaš račun blokiran “za nedoločen čas” ali “trajno” je zelo malo verjetno, da bodo spremenili odločitev.

Želimo vam veliko sreče in uspeha na eBay-u!

Slike:

https://www.flickr.com/photos/liewcf/

https://www.flickr.com/photos/jeremi/

/Oglas/

error: Content is protected !!