Kako v letu 2014 do velikega kupa denarja?

/Oglas/

Vas zanima, kaj morate storiti, da boste postali neodvisni in bo vaše blagostanje odvisno samo od vas? Ponujamo vam nekaj nasvetov, ki vam bodo pri tem zagotovo pomagali.

Postanite podjetnik
Prvi pogoj je seveda, da postanete podjetnik. Tako boste sam svoj gospodar, v dobrem in slabem.

Bodite skromni
Anthony Tjan, investitor in upravljalec tveganih naložb, ki je vlagal že v številna mala podjetja, je v Harvardu Businessreviewju podal zanimiv nasvet. Bodite skromni. Nekateri menijo, da je skromnost znak slabosti, ki se je v poslovnem svetu ne bi smelo kazati. A Anthony Tjan meni, da s tem, ko pokažete zanimanje za delo in ideje drugih, v dveh mesecih sklenete toliko poznanstev, kot jih boste v dveh letih, če boste želeli drugim predstaviti svoje delo in ideje.

Zavihajte rokave
Trdo delo. Brez dela ne gre, tudi če imate izredno srečo. Raziskava, ki so jo opravili na karierno-socialnem omrežju LinkedIn je pokazala, da kar 70 odstotkov vprašanih meni, da je ključ do poslovnega uspeha in sreče v delu.

Bodite radodarni
Anthony Tjan meni, da nikoli ne smete izgubiti občutka za deljenje. Delite svoje znanje in ideje in tako ustvarjajte nova poznanstva. Naredite tudi kakšno delo, ne da bi razmišljali o zaslužku. Jemljite to kot investicijo v prihodnost.

Bodite pripravljeni
Veliko je v življenju podjetnika odvisno od tega, ali je ob pravem trenutku na pravem mestu. Dostikrat je razlika med tistimi, za katere rečemo, da so imeli srečo, in drugimi zgolj v tem, da so prvi znali prepoznati priložnost in je niso izpustili, ker so bili nanjo pripravljeni.

Zaupajte svojemu občutku 
Kar 50 odstotkov anketiranih v raziskavi, ki so jo opravili na LinkedInu, meni, da je treba pri poslovnih odločitvah zaupati svojemu občutku. Tako je menil tudi zagotovo najuspešnejši poslovnež našega časa Steve Jobs. V slavnem govoru diplomantom univerze Stanford je dejal, da je težko gledati v prihodnost in povezati vse oporne točke življenja, tako da bodo imele smisel. To se lahko stori le, če gledate nazaj. V prihodnost morate preprosto zaupati. Kot je rekel, ga ta življenjska filozofija ni nikoli razočarala.

(vir: cekin.si)

/Oglas/


error: Content is protected !!