Kako najti ustrezno zaposlitev?

/Oglas/

Ste tudi vi mnenja, da je dandanes resnično težko najti ustrezno zaposlitev?
To vse drži, a z malo truda, volje in sreče je tudi to mogoče ter dosegljivo.  Žal so taki časi, ko se je potrebno zadovoljiti z vsakim delom, vsaj dokler si ne pridobite malce izkušenj in znanja na določenih področjih.  V kolikor vam kljub vsemu vloženemu trudu nikakor ne uspe, vam svetujemo, da razmislite malce o naslednjem:

  • Ste zagotovo izčrpno pregledali vse mogoče zaposlitvene oglase?
  • Ste pisali prošnje delodajalcem, ki nudijo prosta delovna mesta?
  • Ustrezate profilom, ki jih zahtevajo?
  • Sta vaša prošnja in življenjepis pravilno oblikovana in smiselno sestavljena?

 

V kolikor so odgovori na zgoraj zastavljena vprašanja pritrdilni, potem je očitno, da tiči vzrok nezaposlenosti nekje drugje. Kakrkoli že je, najpomembneje je, da nikoli ne obupate! Pojdite do svetovalca in skupaj oblikujta takšen zaposlitveni načrt, ki bo obrodil sadove – ni vrag, da se enkrat ne bi našlo tudi kaj za vas.  Do takrat pa – a ste kdaj pomislili o delu na domu? Gre za delo, ki lahko prinese ogromno dodatnega zaslužka, prav tako pa je tudi veliko dejavnosti med katerimi lahko izbirate. Za začetek naj bo to delo poskusno, čez čas pa lahko postanete tudi samo svoj šef in odprete podjetje, če bo stvar resnično prinašala dobiček. Delo na domu je raznoliko in je odvisno od vaših znanj ter sposobnosti. Lahko nudite inštrukcije, prevajate ali lektorirate, nudite varstvo za otroke, negujete starejše potrebne pomoči in tako naprej. Možnosti glede dela na domu so resnično ogromne, samo odločiti se je potrebno kaj vam najbolj ustreza ter nato idejo realizirat. V sodobnem času smo ljudje še toliko bolj pod finančnimi pritiski in prav noben se ne brani morebitnega dodatnega zaslužka.  Vsa ta sodobna kriza pa je pričela na vse močno vplivat, zato je želja med posamezniki za redno zaposlitev še toliko večja. Zavodi za zaposlovanje so dobesedno natrpani z brezposelnimi osebami, a služb nikjer. Kako se bo vse to končalo in do kakšne mere se bodo še razmere poslabšale ne moremo napovedati, le upamo lahko na najboljši možen razplet.

Zavedati se je potrebno, da zaposlitev prav nobenemu ne bo padla v naročje in se je za službo potrebno potruditi. Prijavite se na zavod za zaposlovanje, registrirajte se na različne zaposlitvene portale, redno pošiljajte prošnje in upajte na najbolje. V kolikor tudi to ne bo obrodilo sadov, vam svetujemo, da razmislite o morebitni prekvalifikaciji poklica.

 

(vir:  delonadomu.info)

/Oglas/

error: Content is protected !!