Kako lahko vsak smrtnik postane milijonar?

/Oglas/
Vila v Grčiji

Zgolj z varčevanjem v banki je do take vsote seveda težko priti, saj bi morali, čeprav so danes obrestne mere za depozite izredno visoke in se gibljejo celo okoli štirih odstotkov, skoraj 50 let vsak mesec, če bi želeli do svojega milijončka, na račun položiti 600 evrov.

Poglejmo, kako se vam lahko vseeno uresničijo sanje.

V tridesetih letih lahko do okroglega milijončka evrov pridete, če vsak mesec vložite 735 dolarjev v investicijo, ki bi vam letno prinašala povprečni letni donos osem odstotkov. Čeprav se zdi osem odstotkov visoka številka, je dosegljiva. Glede na dogajanje na svetovnih trgih lahko take donose iščete predvsem v vzajemnih skladih, ki vlagajo na področjih farmacije in novih tehnologij, zelo uspešni pa so tudi obvezniški skladi.

Če si želite dobo varčevanja malce skrajšati, je treba povečati znesek, ki ga boste mesečno vlagali, ali pa iskati višje donose. Če bi si zagotovili povprečni letni donos 10 odstotkov in bi želeli milijonček privarčevati v 30 letih, bi morali vsak mesec na stran dajati “le” še 506 evrov; če bi do želene vsote želeli v 20 letih, pa bi mesečno potrebovali 850 evrov presežka.

V samo kalkulacijo nismo všteli dejstev, kot so davki, upravljavske provizije in inflacija, zaradi katere čez dvajset ali trideset let milijon evrov morda ne bo več dovolj.

Preberite si še, kako lahko nekaj privarčujete pri hrani.

Source Article from http://cekin.si//clanek/posojila_in_varcevanja/preverite-kako-lahko-vsak-smrtnik-postane-milijonar.html

/Oglas/

error: Content is protected !!