Kaj počnejo, preden zaspijo?

/Oglas/

Barack Obama - 1

Barack Obama

Predsednik je nočna ptica, ki pred spanjem najraje dela. Njegovi zaposleni naj bi bili že navajeni, da jih lahko pokliče celo ob enajstih zvečer. Sicer pa je za Newsweek svoj obred pred spanjem opisal takole: “Z družino povečerjamo, nato se podružim z otrokoma. Ob pol devetih zaspita in takrat sedem za pisalno mizo in prebiram poročila, izpolnjujem birokracijo ali na sploh kaj pišem do pol polnoči. Nato si pred spanjem vzamem še pol ure za branje in zaspim okoli polnoči oziroma pol enih, morda tudi malo kasneje.”

Sheryl

Benjamin Franklin

Ameriški znanstvenik in politik je v svoji avtobiografiji zapisal, da si pred spanjem vsakič zastavi eno in isto vprašanje. “Kaj sem danes naredil dobrega?” Sicer je zapisal, da zvečer tudi povečerja, pospravi stvari na svoje mesto, posluša glasbo, se pogovarja in razmišlja o dnevu, ki je minil.

Sheryl Sandberg

Ena izmed direktoric Facebooka pravi, da pred spanjem izključi telefon. Morda je njeno delo, da spodbuja ljudi k uporabi tehnologije, toda USAToday je zaupala, da vedno brez izjeme izključi svoj telefon, saj ne želi, da jo kdo moti, dokler se zjutraj ne zbudi. “Je pa res, da pred tem še enkrat pregledam vsa elektronska sporočila,” je še povedala.

Winston Churchill

Britanski premier je svoj večerni obred zaupal piscu Masonu Curreyu, ki ga je opisal v knjigi Daily Rituals: How Artists Work. “Ob petih popoldne premier popije kozarec viskija in si privošči uro in pol spanca,” pravi. “Churchill mi je pojasnil, da mu takšna siesta ali popoldanski spanec pomaga, da lahko nato nepretrgoma dela kar dan in pol. Ko se zbudi, se okopa in se pripravi na večerjo.” Po večerji naj bi nato z gosti razpravljal še dolgo v noč.

Joel Gascoigne

Direktor podjetja Buffer se vsak večer pred spanjem odpravi na sprehod. Dvajset minut se približno sprehaja, v tem času pa poskuša pozabiti na vse skrbi, ki so ga mučile čez dan. “To je moj čas za sproščanje, čas, ko najprej ocenim, kako sem se ta dan odrezal na delovnem mestu, nato pomislim na svoje dolgoročne cilje ter počasi povsem preneham misliti na delo in dosežem stanje tiste prijetne utrujenosti,” je zapisal v svojem blogu.

Kenneth Chenault

Direktor podjetja American Express pa pravi, da pred spanjem vedno zapiše tri stvari, ki jih želi doseči naslednji dan. Na ta način pojasni, si postavi svoje prioritete, kar je zanj bistvo doseganja uspeha.

Source Article from http://cekin.si//clanek/kariera_in_izobrazevanje/kaj-delajo-uspesnezi-pred-spanjem.html

/Oglas/

error: Content is protected !!