Kaj je LinkedIn in kako vam lahko pomaga do zaposlitve

/Oglas/

6290003115_7788c41563_z

Vsak, ki išče zaposlitev zagotovo pozna družbeno poslovno-zaposlitveno omrežje LinkedIn, vendar veliko ljudi ne ve kako ga pravilno uporabljati, zato smo za vas pripravili kratek vodič. Najprej pa si poglejmo, kaj LinkedIn sploh je. LinkedIn je svetovno družbeno poslovno-zaposlitveno omrežje z več kot 200 milijoni uporabniki, kjer si lahko izdelamo svoj online življenjepis kar na spletu.
Tukaj je 8 kratkih nasvetov, kako uporabljati LinkedIn 
 1. Navedite resnične podatke ter dodajte vašo sliko, saj boste le tako pritegnili kar največ potencialnih delodajalcev ali poslovnih partnerjev.
 2. Vsi podatki naj bodo v angleškem jeziku. Tako si boste povečali možnosti za zaposlitev v tujini, domačim delodajalcem pa boste pokazali, da vam angleščina ni tuja.
 3. Napišite nekaj stavkov v angleščini o vaših delovnih izkušnjah, znanjih, željah in podobno, tako se boste bolje predstavili bodočemu delodajalcu ali poslovnemu partnerju.
 4. Dodajte čimveč kontaktov iz vaše stroke, ter si tako zagotovite, da vas ljudje opazijo.
 5. LinkedIn ni Facebook! Na LinkedInu nobenega ne zanima, kaj ste danes jedli za kosilo, kje ste bili na izletu ali da ste bili s kolegico na pijači. LinkedIn je namenjen izmenjavi poslovnih informacij.
 6. Redno spremljajte razpise za prosta delovna mesta na: https://www.linkedin.com/job/home?trk=nav_responsive_sub_nav_jobs, kjer tudi slovenska podjetja objavljajo prosta delovna mesta.
 7. Svoj LinkedIn profil dodajte v življenjepis ali kot prilogo prošnjam za delo ter se predstavite bodočim delodajalcem še v online obliki.
 8. Dodajte svoje reference in si tako povečajte možnost za zaposlitveni razgovor.

 

Veliko stikov je dokaz, da kvantiteta vedno deluje 

Če ste eden tistih, ki imajo samo 5 kontaktov pomeni, da ali nimate skoraj nobenih poslovnih kontaktov ali pa ste le naredili profil in nanj pozabili in imate v najboljšem primeru le profilno sliko. Vedno so nas učili, da je kvaliteta pomembnejša od kvanitete, ampak tistih 500+ kontaktov v vašem profilu bo zagotovo pritegnilo več ogledov vašega profila ter spodbudilo kakšnega delodajalca, da vas kontaktira pred konkurenco.

Kako do več kontaktov?
 • na LinkedIn-u poiščite vse v vašem privatnem in poslovnem krogu, ki jih poznate
 • povežite se z ljudmi iz področij, ki vas zanimajo
 • redno pregledujte predlagane kontakte, ki vam jih ponuja LinkedIn

 

Kaj še čakate? Kliknite na www.linkedin.com in si naredite svoj profil še danes!

 

Naslovna slika: https://www.flickr.com/photos/sheilascarborough/6290003115/

 

 

/Oglas/

error: Content is protected !!