DropShipping spletna trgovina kot poslovna ideja

/Oglas/
Ideja, da bi lahko delali od doma, imeli svoj urnik, preživeli več časa s svojo družino in ob tem zaslužili dovolj za normalno življenje je nekaj, kar bi mnogi radi. Delo od doma vam omogoča, da na različne načine zaslužite denar iz udobja lastnega doma. Ena od dobrih idej je gotovo dropshipping.

Združevanje spletne trgovine in dropshippinga zmanjšanja stroške za do 80%, kar pomeni, da boste tudi povečali svoj zaslužek.

Kaj je dropshipping?

Ko govorimo o prodaji izdelkov s Kitajske najpogosteje slišimo izraz dropshipping, zato si najprej poglejmo, kaj dropshipping sploh je. Dropshipping je prodaja izdelkov brez lastne zaloge. Ko pride do prodaje izdelek po nabavni ceni naročimo pri dobavitelju, ki ga le-ta v našem imenu direktno pošlje stranki. Vaš dobiček je razlika v ceni, ki vam jo je plačal kupec in veleprodajno ceno proizvoda.
To obliko spletne prodaje koristi veliko število malih podjetij in tisti, ki se trudijo, da bi zaslužili denar od doma, saj lahko prodajate izdelke, brez da bi morali skrbeti za njihovo zalogo, pakiranje in dostavo. Namesto tega se lahko osredotočite na trženje in povečanje prodaje.

 

Prednosti dropshipping spletne prodaje

Dropshipping je fantastičen način za zaslužek na spletu, saj ne zahteva nobene velike naložbe. Zaradi svoje strukture, dropshipping ponuja številne prednosti. Te prednosti se odražajo v dejstvu, da ne boste potrebovali velikih denarnih vložkov za nabavo izdelkov, saj boste izdelek plačali šele, ko ga dejansko prodate. Ne potrebujete niti skladišča, saj je proizvajalec ali trgovec tisti, ki izdelek skladišči ter ga dostavi neposredno stranki. Dropshipping vam omogoča tudi, da lahko potujete in delate hkrati, saj vaše delo ne trpi zaradi tega.

Tudi prilagajanje razmeram na trgu je veliko lažje, saj nimate zaloge izdelkov in zaradi tega spremembe trendov ne vplivajo na vaše poslovanje, saj lahko zamenjate v nekaj minutah.

Dober Dropshipper (proizvajalec ali trgovec na debelo, ki ponuja dropshipping storitev) je tisti, ki omogoča vse storitve, ki jih potrebujete. To so: skladiščenje, prevoz, pakiranje in dostavo do kupca, le tako so vaši stroški so minimalni, kar pomeni, da je večina dobička v vaših rokah.

 

Slabosti dropshipping spletne prodaje

Vsakič, ko boste prodali izdelek, se boste morali zanesti na nekoga drugega ter zaupati v njegove storitve, saj boste ste na milost in nemilost prepuščeni njihovi kvaliteti. Zato je zelo pomembno, da poskrbite, da boste sodelovali samo z zanesljivimi in uglednimi dropshipperji, saj sodelovanje z neuglednimi partnerji ter dobava nizkokakovostnih izdelkov lahko škoduje poslovnemu ugledu, povzroči zamude pri dobavi in povzroči nezadovoljstvo strank.

 

Kako začeti?

Zagon spletne trgovine, zlasti dropshipping spletne trgovine zahteva, da imate neko vizijo, ki se opira na raziskave trga ter vztrajnost in doslednosti pri prodaji in trženju.

 

Ideja blagovne znamke

Preden začnete prodajati izdelke na spletu je prva stvar, da morate razumeti vaš ciljni trg ter kako se boste razlikovali od konkurence (Zakaj naj ljudje kupujejo od mene?). To niso trivialna vprašanja, zato je treba vložiti veliko dela, da bi ustvarili dober poslovni načrt. Ideja je vredna toliko, koliko strasti boste vložili v njo in koliko verjamete v svoj uspeh.

 

Izberite dropshipperja

Obstaja več kakovostih dropshipping partnerjev, med katerimi lahko izbirate glede na vaše potrebe, želje, asortiman izdelkov in podobno. Nekateri največji in najboljši, so:

Worldwidebrands
Doba
DropshipDesign
Ter kitajski:
BanGood
FocalPrice
DX
in drugi…

 

Ustvarite spletno trgovino

Opozoriti je treba, da je za dropshipping prodajo ni potrebna lastna spletna trgovina, saj lahko na zelo preprost način prodajate izdelke tudi na ebay-ju ali drugih spletnih straneh.

Čeprav vam ni treba imeta lastne spletne trgovine je vseeno priporočljivo, da jo imamo… Ko imate svojo spletno trgovino, lahko napišete opis izdelka, ponujate navodila za uporabo, objavljate mnenja strank o izdelkih, stranke obveščate o novi ponudbi in ostalo.

Danes ni tako težko narediti spletno trgovino, saj je na voljo veliko ponudnikov, ki ponujajo enostavne t.i. online nakupovalne vozičke (online shopping carts).
Čeprav nekateri dropshipperji ponujajo svoje orodje za gradnjo spletne trgovine, lahko uporabite nekatera druga, neodvisna orodja, ki vam omogočajo da niste vezani na enega trgovca ter imate večjo preglednost nad prilagodljivostjo in SEO.
Nekatera izmed najbolj priljubljenih orodjij za gradnjo spletnih trgovin so: 
Shopify
Pinnacle cart
BigCommerce
Magento
Upamo, da bo ta članek koristen za vse tiste, ki razmišljate, da bi odprli svojo spletno trgovino, vendar nimate denarja za začetno investicijo. Spletna prodaja je tudi zelo dobra poslovna ideja za samozaposlitev.

Denar ne pade z neba, saj boste morali vlagati veliko časa in truda v raziskavo trga, trženje in SEO, saj boste le tako dosegli najvišji možni dobiček.

Naslovna slika: http://dropshipbusinessesforsale.com/

/Oglas/

error: Content is protected !!