Delo od doma – Kako najti dobrega delodajalca?

/Oglas/

Na spletu že mrgoli portalov za iskanje dela. Med zaposlitvenimi najdemo tudi oglase za delo na domu. Pri vsej tej izbiri pa moramo biti pozorni, saj se lahko hitro opečemo in začnemo na domu za nepoštenega delodajalca. V spodnjih odstavkih si lahko preberete nekaj predlogov, ki vam bodo pomagali pri vaši izbiri ponudnika dela na domu.

Podatki o podjetju – Podjetje sploh obstaja?
Preverite, če podjetje sploh obstaja. To in še mnogo drugih uporabnih stvari o podjetju boste zvedeli na spletni strani Bizi.si. Med drugim lahko na omenjeni spletni strani tudi pogledate ali ima morda podjetje blokirane transakcijske račune.

Ostale informacije in izkušnje o podjetju
V času, ko skoraj ni gospodinjstva brez računalnika in širokopasovne internetne povezave se vse informacije slej ko prej znajdejo na svetovnem spletu. Priporočamo vam, da s pomočjo spletnega iskalnika Google preverite ali je kje že kdo zapisal kakšno besedo o podjetju. Pri raziskavi o delodajalcu vam pridejo prav tako slabe, kot dobre informacije o podjetju za katerega želite opravljati delo na domu. Predvsem preberite vse izkušnje S podjetjem, ki jih najdete na kakšnem izmed mnogih forumov.

Osebni sestanek ali obisk podjetja
Preden začnete z delom na domu za izbrano podjetje se dogovorite za sestanek, kjer boste osebno spoznali ponudnika dela na domu. Najboljše je, če ta sestanek poteka na sedežu ali v drugih poslovnih prostorih podjetja. Tako boste dobili tudi prvi in hkrati zelo pomemben vtis o urejenosti in organiziranosti podjetja.

Ne plačujte materiala za delo nepreverjenim podjetjem
Nekatera podjetja že po prvem telefonskem pogovoru zahtevajo plačilo za material, ki ga boste potrebovali za sestavljanje izdelkov. Takih ponudb se izogibajte, saj gre v večini primerov za nepoštena podjetja, ki v resnici dela na domu sploh ne ponujajo. Material za sestavo izdelkov vam prodajo nato pa je zelo težko ponovno stopiti v stik z njimi. Če vam jih le uspe kontaktirati pa vas zavrnejo češ, da z izdelkom niso zadovoljni in nadaljnje sodelovanje ni mogoče.

Zavarujte se s pogodbo
Ne pozabite urediti vseh pravnih zadev v zvezi z vašim delom na domu. Poleg tega, da vam razne pogodbe o sodelovanju olajšajo kasnejšo izterjavo denarja, v kolikor se delodajalec izogiba plačilu morate imeti urejene tudi vse formalnosti o delu na domu, saj gre drugače za delo na črno za katerega so zagrožene razne globe s katerimi pa verjetno ne želite imeti opravka.

Izogibajte se ponudb, ki obljubljajo velik zaslužek za malo dela
Velikokrat zasledimo ponudbe, ki za malo dela ponujajo velike zaslužke. Že hitra kalkulacija nam, da vedeti, da s ponudbo nekaj ni v redu. Težko se najde podjetje, ki je pripravljeno za določeno delo na domu plačati več od realnega zneska. Nekateri nam obljubljajo celo več kot nato sami zaslužijo z nadaljnjo prodajo izdelka. Take ponudbe bolje, da prezremo in si tako prihranimo težave do katerih lahko pride, saj bomo kaj kmalu ugotovili, da sodelujemo z nepoštenim podjetjem in plačila za opravljeno delo na domu verjetno ne bomo nikoli dočakali.

 

(vir: delonadomu.info)

/Oglas/

error: Content is protected !!