Amazon associates partnerski program

/Oglas/

Želite monetizirati svojo spletno stran, blog ali facebook stran? Potem je Amazon associates, affiliate oz. partnerski program največje spletne trgovine Amazon pravi za vas. Ponujajo vam vse od elektronike do kozmetike in nakita. V njihov partnerski program se lahko prijavi vsak. Vse kar morate storiti je, da na njihovi spletni strani v zgornjem desnem kotu sledite povezavi Amazon Associates in ustvarite račun. Provizije prodanega izdelka se gibljejo med 1% in 10%.

Kaj je Amazon partnerski program?

Večina spletnih trgovin in seveda tudi Amazon imajo poslovni model imenovan affiliate (partnerski program). Vse kar je potrebno storiti je, da se prijaviš kot partner, nakar ti oni dodelijo posebno kodo za sledenje kupcev. Vi to kodo vstavite na vašo spletno stran ali blog. Če bo vaš obiskovalec preko vaše strani (v linku je skrita vaša ID koda) prišel v spletno trgovino Amazon in opravil nakup tega izdelka, boste dobili od te prodaje določen %. V začetku je to 4%, če bodo obiskovalci preko vas veliko kupovali pa se lahko ta odstotek zviša vse tja do 12%. Osnova, da se iz tega posla nabere kakšen resen znesek je seveda, da oglašujete izdelke povezane na temo vaše spletne strani.

Kar se je še potrebno zavedati pri postavljanju spletne trgovine Amazon je, da obstaja ameriški, nemški, angleški in še kak drug Amazon. Seveda je to globalno podjetje s svojimi enotami v različnih državah, imajo pa ta podjetja vsaka zase postavljene Affiliate mreže, za kar je vzrok v različnih zakonskih ureditvah spletne trgovine v posameznih državah. Za kupca je seveda pomembno, preko katerega Amazona kupi nek izdelek, saj so prvič razlike v ceni in poštnini, kot drugo pa je lahko različen davek in carina (odvisno od izdelka).

amazon-affiliate-program-join

BREZPLAČNA REGISTRACIJA:

https://affiliate-program.amazon.com/gp/associates/join/landing/main.html

 

viri:

http://www.zasluzeknainternetu.com/

http://www.spletneresitve.com/amazon-partnerski-program/

/Oglas/

error: Content is protected !!