10 skrbno varovanih skrivnosti milijonarjev

/Oglas/

Vas zanimajo skrivnosti milijonarjev? Predstavljamo vam nekaj skrivnosti finančnega uspeha uspešnih poslovnežev, ki so jim prinesle milijone dolarjev.

Milijonarji imajo tako kot mi dve roki, dve nogi, trup in glavo. No, za razliko od nas imajo na bančnem računu za prvo številko nekaj več ničel. Če jih povprašate, v čem je skrivnost njihovega uspeha, vam bodo povedali sledeče:

Z varčevanje začnite zgodaj, da se boste izognili finančnim pastem
Adrian Cartwood, avtor knjige „Kako v sedmih letih do sedmih milijonov“, meni, da se za svoje bogastvo lahko zahvali varčnemu življenju, medtem ko je gradil svoje visoko tehnološko podjetje. „Ljudje zaidejo v težave že na začetku svoje kariere, ko se hitro zadolžijo in nato celo življenje odplačujejo dolgove. Navaditi se je treba življenja, ki je primerno našim zaslužkom, ter znati odlagati užitke. Če ohranite ti dve navadi, ko se vaše premoženja veča, boste svoje milijone zagotovo obdržali celo življenje,“ meni 49-letni milijonar.

Verjemite v svoj uspeh
Alan Corey 
je svoje bogastvo zgradil iz nič. Opravljal je običajne službe, varčeval in vlagal. Navdih je jemal v biografijah uspešnih ljudi, ki jih je požiral drugo za drugo. Ugotovil je, da je vsem uspešnim skupna predvsem ena stvar: Vsi so brezpogojno verjeli v svoj uspeh. Na koncu je tudi sam napisal knjižno uspešnico “Kako postati milijonar pred 30. rojstnim dnevom”.

Predstavljajte si svoj uspeh
Jen Smith, 40-letna mama, se je prelevila iz delavke za minimalno plačo v milijonarko. Njen nasvet je, da si predstavljajte svoj uspeh. Ni dovolj, da si rečete: „Obogatel bom.“ Predstavljati si morate svoje življenje milijonarja: “Želim imeti dva milijona evrov solidnih investicij, ki bodo dovolj donosne, da bom živel od obresti. Nato bom pustil službo, opravljal dobra dela, potoval, igral golf in z družino užival na morju.“ Jen Smith si je na poti k uspehu pomagala tako, da je iz revij izrezala slike, ki so predstavljale življenje, kot si ga je zamislila.

Zavarujte se pred življenjskimi nevarnostmi
Finančni propad dostikrat sprožijo različne življenjske situacije: ločitev, smrt v družini ali nesreča, zaradi katere smo nesposobni opravljati svoje delo. „Če se zavarujemo pred temi nevarnostmi, smo zavarovali svoje premoženje,“ meni finančni svetovalec Brett Wilder. Dodaja še, da večina ljudi stvari zavaruje premalo ali pa za zavarovanja plačuje preveč, ker jih enostavno ne razume.

Trdo delajte!
Donald Trump, ki je poosebljena zgodba o uspehu, stavi na delo. „Trdo delajte in z delom bo prišla tudi sreča,“ je zapisal v svoji knjigiRazmišljaj kot prvak. „Ko se bo vaše delo začelo obrestovati, bodo zavistneži sicer rekli, da imate srečo. In res je! Imate srečo, da ste bili tako pametni, da ste se zavedali, da morate trdo delati,“ razmišlja ameriški mogotec. Podobnih misli je bil tudi Benjamin Franklin, ki je zapisal: „Bolj trdo delam, več sreče imam!

Pametno sestavite svoj proračun
Tudi ta nasvet prihaja iz izkušenj milijonarske mamice Jen Smith. Vsak dan si beležite svoje stroške in jih enkrat mesečno temeljito preglejte. Vedno morate vedeti, koliko denarja imate in za kaj ga boste porabili.

Delajte tisto, kar vas veseli!
Nekatere dejavnosti prinašajo več, druge manj denarja. Največja napaka, ki jo lahko storimo, pa je po mnenju Alana Coreya, da na podlagi tega izberemo, kako bomo služili denar. Če vas delo ne bo veselilo, zagotovo ne boste uspeli. Če sami ne veste, kaj bi počeli, pomislite na stvari, ki jih počnete v prostem času ali o njih radi berete na internetu.

Odločite se, koliko denarja potrebujete
Za generaciji X in Y milijon dolarjev ni več dovolj za mirno upokojitev pri 65 letih. Za to bo poskrbela inflacija. Adrian Cartwood ocenjuje, da bi potrebovali okoli tri milijone dolarjev, če želite do konca življenja živeti kot milijonar. Vsekakor si morate zamisliti, kakšen življenjski slog si želite, in nato izračunati, koliko denarja za to potrebujete.

Živite skromno
Življenje je polno zgodb ljudi, ki so na videz že prišli na zeleno vejo, nato pa jih je pokopalo preveliko zapravljanje. Nikoli ne boste imeli toliko denarja, da se ga ne bi dalo zapraviti. Po internetu kroži zgodba, da se je slavni raperEminem v trgovini premislil ob nakupu 15.000 dolarjev vredne ure, rekoč: „Ne želim si, da bi mi zmanjkalo denarja. Želim si, da bi moja hči lahko študirala.“ No, trenutno si tudi uro lahko privošči mirne vesti.

Vlagajte v nasprotju z drugimi
Alan Corey pravi, da vedno vlaga v nasprotju z množico. V času krize je med večjimi kupci. Kupuje tako nepremičnine kot delnice. „Na dražbi poceni kupite hišo ali stanovanje ter jo dajte v najem in si tako zagotovite dodaten zaslužek.

(vir: cekin.si)

/Oglas/

error: Content is protected !!